perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Talon rakentaminen ja sen seuraukset

Muutimme paria päivää ennen joulua uuteen kotiin. (Lause kuulostaa ja näyttää päällisin puolin kovin köykäiseltä, mutta ei suinkaan ole sitä, kun ottaa huomioon, että talon valmiiksi saattaminen kesti suunnittelun aloittamisesta muuttopäivään kutakuinkin vuoden ja sen, että muuttaessa on aina liikaa tavaraa vaikka normaalielämässä tuntuu siltä, että kaikenlaisia tärkeitä asioita, kuten saippua-annostelijoita, mattoja, teekuppeja, kenkiä ja rintaliivejä on aina tarpeeseen nähden liian vähän, ja vielä lisäksi sen, että parahultaisesti muuttopäivänä Eetu sairastui ja minä päädyin muuttoapunaisesta sisar hento valkoiseksi, ja senkin, että muuttopäivän ylihuomisena oli jouluaatto.)

Talo on niin ihana, että istumme toisinaan - me kolmen hengen tomera tiimi - keittiön pöydän ympärillä ja tuumimme, voiko se oikeasti totta ollakaan. Voisiko joku joskus astua ovesta sisään ja huutaa: "Mitä te oikein kuvittelette?!? Että teidänkaltaisenne turhat ihmiset saisivat asua näin kauniissa kodissa? Poistukaa asappina! Tänne tulee parempia ihmisiä asumaan!"

Onkohan talo muiden mielestä yhtä ihana? Vai minusta vain? Arkkitehtimme kehui viimeistelyä ja valaistusta. Toisinaan talon eteen pysäköi jokin auto ja autosta tuijotellaan taloamme pitkään ja hartaasti. (Eetukin on jo kehittänyt asenteen näihin. Hän sanoo: "Taat joku auto tuijottelee meitä.") Talofirma järjesti meillä esittelyn ja sen jälkeen kiitosta on kyllä tullut. Porrastoimittajamme laittaa kuvat portaistamme messuesitteeseensä. Ystävämme harkitsevat saman arkkitehdin palkkaamista koko projektin ajaksi, koska "teillä oli niin helppoa".

Kyllä sen täytyy olla objektiivisestikin katsottuna unelma. Ei ihan jokakansalaisen unelma, koska keskimäärin kansalaiset rakentavat sellaisia minikartanojäljitelmiä kera feikki-ristikkoikkunoiden ja puoli metriä leveiden nurkkalautojen, joita ikävä kyllä meidänkin tien varrelle on noussut. (Miksi pitääkin olla niin huono onni, että juuri meitä vastapäätä ja viistosti on kaksi perinne-mini-feikkikartanoa, joista toinen on mintunvihreä, jaiks - kyllä, mintun-, ei limen-, ja yksi halpis-älvari.)

Nyt kun on sitten muutettu, asetuttu ja kotiuduttu hiukkasen, on Kookos-rouvaan iskenyt palava halu muuttaa ulkomaille ja/tai päästä opiskelemaan. Naurettavaa! Lainaa on muutama sata tuhatta, ensi kesänä ja seuraavinakin pitää keskittyä lähinnä puutarhanhoitoon, mutta mistä haaveilee Kookos: että pääsisi vaikka Kiinaan (ihan realistista) tai edes väitöskirjan tekoon (epärealistista).

Nyt jäitä hattuun, Kookos!

2 Comments:

Blogger kiltti ihminen said...

Jos teidän koti on puoliksikaan yhtä hieno kuin mielikuvani, niin kyllähän se varmasti ihana onkin. :)

Mä en tiedä onko sikäläiset ihmiset yhtä kieroonkasvaneita kuin täällä, mutta että mua ärsytti joskus sivusta kuunnella kun kahta mun mielestä unelmataloa naislaumassa oikein porukalla arvosteltiin kun "eivät sovi maisemaan" ja "ovat liian isoja ja jykeviä" , "ei yhtään suomalaistyyliä" jne. Miten musta haiskahti kateus ainakin kilometrin päähän. Tyydyin vain toteamaan että minustapa ne ovat oikein hienoja.

Tosin nyt täytyy tunnustaa että talo, johon mahdollisesti olemme muuttamassa, on just semmoinen minikartano ;D Ulkonäkö olkoon naapureiden murhe, mä nautin siitä että se on sisältä meidän tyylinen ja toimiva.

Muuten, kehoitapa perheesi kärppäfaneja valmistautumaan patamustan jyrän alle jäämiseen illan pelissä. Taas. :D :D

08 huhtikuuta, 2006 14:59  
Blogger Kookos said...

Muuttakaa vaan minikartanoon ihan hyvällä omallatunnolla :-) Tämä on mun henk.koht. handikäppi, että mä en voi ymmärtää, miksi sellaisia rakennetaan lisää. Sen voin juuri ja juuri ymmärtää, että joku sellaisen ostaa, jos on valmiiksi rakennettu.

Meidän vastapäinen talo on aikuisten oikeesti mauttomuuden huippu. Se on tätä ns. perinnetalotyyliä (joka on häväistys oikeille perinnetaloille), värityksessä on sotkettu kahta mitäänsanomatonta beigeä sävyä ja valkoista ja kaiken kruunuksi siinä on nykyarkkitehtuurista reväisty mukaan sellaisia puisia ritelikköjä, jotka ei yhtään rimmaa yhteen sen mummonmökkityylin kanssa. En vaan voi ymmärtää.

Meidän tien varrella on kyllä taloja, joita minäkin kadehdin ja voin sen aivan avoimesti sanoa. Kateuden syynä ei ole koko, vaan rakennusmateriaali ja arkkitehtuuri. Jos yksi meidän naapuritaloista tulee joskus myyntiin, voisin hyvinkin kuvitella vaihtavani taloa :-)

Mä en ota noihin lätkähommiin oikeestaan kantaa suuntaan enkä toiseen. Mieheni tietää, että toivon Kärppien häviävän, jotta hän olisi enemmän kotona. No nyt hän on kyllä työmatkalla, joten voi huoletta seurata peliä screeniltä Sports Academyssä (tai mikä sen yhden Hgin rautatieasemalla olevan paikan nimi olikaan). Joten onnea vaan kannattamallesi joukkueelle, mikä se nyt olikaan.

11 huhtikuuta, 2006 22:34  

Lähetä kommentti

<< Home