torstaina, joulukuuta 16, 2004

Miksi mies kirjoittaa?

Naamioiden takana -blogista vinkattiin yllättävään paikkaan, Avionrikkojaan. Pitipä käydä siellä pällistelemässä. Miksi mies kirjoittaa? Onko hänellä huono omatunto? Haluaako hän provokatiivisella aiheellaan paljon lukijoita / tuomitsijoita / keskustelua? Aidolta vaikuttaa, kirjoitustyylissä on jotain vetoavaa, jopa kirjoitusvirheet tuntuvat alleviivaavan aitoutta. Ihan kuin insinööri haluaisi, että hänet tuomitaan ja että hän pääsee puolustautumaan. Vai tekemään parannuksen?

Pettäjäinsinöörillä on kyllä teräviä näkemyksiä - etenkin naisista, jotka muuttuvat (pelkiksi) äideiksi. Itseäni en tunnista, koska lasken itseni sellaiseksi kolmekymppiseksi naiseksi, joka on "melkein sama kuin nätti kaksikymppinen", koska pidän itsestäni huolta (huomio, huomio, tämä on insinöörin määritelmä).

Tunnistan määritelmästä kuitenkin mieheni. Hän on muuttunut melkein äidiksi sen jälkeen kun meille syntyi lapsi. Minä pysyin ennallani, mutta hänestä tuli emo. Ihan kaikkia äitiolennon ominaisuuksia hänellä ei kuitenkaan ole. Koska minun blogissani ei kirjoiteta seksistä, jätän kertomatta mitä ne ovat.

Olen siinäkin Avionrikkojan kanssa samoilla linjoilla, etten ymmärrä, miksi uskottomuudesta niin mahdottomasti vouhotetaan. Erityisesti sellaisessa tilanteessa, jossa toiselle seksi maistuu ja toiselle ei, eikö ole aika loogista lähteä hakemaan puuttuvaa elementtiä jostain muualta? En ajattele asiaa yhtä suoraviivaisesti (teesi 1) kuin tämä insinööri, mutta tietyllä tapaa se kuulostaa oikeudenmukaiselta.

Mielestäni Avionrikkoja aliarvioi vaimoaan. Ehkä vaimo olisi helpottunut, jos mies kertoisi, että hänet on virallisesti vapautettu naimapakosta. Voisivat jatkaa elämäänsä rinta rinnan.

Ainoa mikä minua kuviossa oikeasti huolestuttaa, että insinöörin mielestä liittoa pitävät koossa vain taloudelliset kytkötkset. Minusta sen pitäisi mennä niin, että yhteiset lapset pitäisivät yhdessä. Aika valheellista elämä olisi joka tapauksessa, jos ei rakkautta ja hellyyttä enää ole aviopuolisoiden välillä. Mutta mikäs siinä, jos tuo on hyvä diili. Onnea ja menestystä vain.