torstaina, joulukuuta 16, 2004

Tyhjät study roomit

Täällä meillä neuvotellaan kovasti. Yhtälö on oikeastaan mahdoton: Lähestulkoon kaikki istuvat maisemakonttoreissa. Lähestulkoon kaikkien päivät ovat täynnä puhelinpalavereita. Maisemakonttoriasukit käyttävät siis päivänsä paitsi palaveeraamiseen myös neuvotteluhuoneiden varaamiseen järjestelmästä ja yhdestä neuvotteluhuoneesta toiseen siirtymiseen.

Neuvotteluhuoneista käydään jatkuvasti katkeraa taistelua, koska niitä on liian vähän. (Huoneita on oikeasti monta monta monta, mutta koska me maisemakonttoriasukitkin olemme monilukuisat, on niitä suhteellisesti katsottuna liian vähän.) Minäkin olen erään kerran yrittänyt potkia pois minun neukkariini asettautuneita pomoukkoja. Sain varmaan telaketjufeministin maineen, kun kerran huusin tuoleihinsa juuttuneille kusipääpomoille: "Minä teen tästä sukupuolikysymyksen!" ja paukautin oven kiinni. Toivottavasti en joudu koskaan katsomaan heitä silmästä silmään esimerkiksi työpaikkahaastattelussa...

Mutta kjäh kjäh, tieto on valtaa. Eräs kollega tiedotti, että eräässä osassa toimisto-/tehdaskompleksiamme on study roomeja. Ne eivät ole varausjärjestelmässä. Kollegan mukaan tämä on "best-kept secret". Ne ovat tyhjiä.

Miten iloiseksi sitä voi tulla pienestä asiasta. Voiko olla, että neuvotteluhuoneahdinko on tällä ratkaistu. Kuulun sisäpiiriin, koska minulle on uskottu salaisuus.