lauantaina, helmikuuta 05, 2005

Äidille pippeli kaupasta

Jotain outoa äidissä on, Eetu tuntuu tuumivan nähdessään minut alastomana. Napa on ihan kohdallaan ja pömppö vatsanikin on juuri ja juuri käsityskyvyn piirissä (“Äitillä on ito maha!”), mutta navan ja vatsan alapuolella ei ole kaikki kohdallaan.

Isällä ja Eetulla on pippelit, äidiltä sitä ei löydy, vaikka miten läheltä yrittäisi tarkastella. Mies selitti tänään pojalle juurtajaksain, että näin on tosiaan närhen värkit: “Isällä ja Eetulla on. Äidillä ei ole.”

“Ottetaa äitille kaupatta pippeli!” tuumasi poika. Hurraa, tietenkin, miten emme ole sitä aikaisemmin tulleet ajatelleeksi: kaupastahan saa ihan mitä vaan. Jos maito loppuu, mennään kauppaan. Jos tulee sähkökatko, käydään ostamassa kaupasta sähköä. Jos ei äidillä ole kaikkia oleellisia ruumiinvärkkejä, kauppaan vaan.

Tänään tutustuimme myös fysiikan lakeihin. Eetu pyöritti ruokapöydässä päätään niin että räkä lensi nuhanenästä. Minä valistin: “Keskipakoisvoima saa rään ulos nenästä kun päätä pyörittää.” Samaa lakia tarkastelimme uudestaan saunassa: kun ämpäriä pyörittää hiljalleen, vesi valuu ulos, mutta jos oikein lujaa, se pysyy ämpärissä.

Parikin hyvää oppia yhdelle lauantaille.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Neljän naisen ja yhden miehen perheessä mies on "se toinen":) 5-vuotias säälii isäänsä kun tällä on "vain pimppeli". 2-vuotiaskin on tutustunut omaan anatomiaansa ja todennut sen vastaavaksi äidin ja siskojen kanssa. Isäänsä katsoessaan toteaa "ei oo" ja pudistaa säälivästi päätään.

Nypon

06 helmikuuta, 2005 07:27  
Blogger Kookos said...

Aika jänskää, kun kuitenkin tuo miehen "uloke" on niin paljon näkyvämpi. Sen puuttumisen havaitsee paljaalla silmälläkin...

06 helmikuuta, 2005 13:07  

Lähetä kommentti

<< Home