maanantaina, tammikuuta 24, 2005

Kookoksen kerettiläiset säästövinkit

Kodin Kuvalehdessä oli säästöteema. Luin silmät ymmyrkäisenä, että voisi esimerkiksi tehdä etukäteen ostoslistapohjan, josta kulloinkin merkitään rastilla mitä kaupasta tarvitaan. Ei tulisi kuulema tehtyä heräteostoksia ruokakaupassa. En ymmärrä mitä säästöä siitä muka syntyisi. Meillä lukee listalla aina “herkkua”, mikä tarkoittaa milloin tiramisun makuisia Domino-keksejä, milloin Parman kinkkua, toisinaan chili-pähkinöitä, toisinaan Runebergin torttuja.

Päätin kirjoittaa omat säästövinkkini. Tässä kerettiläiset neuvoni tosinaiselle (säästö laskettu koko vuodelle):

Ykkösvinkki

Sen sijaan että joisit iltaisin pullollisen siideriä, juo vain puoli pulloa. Itse juon siideriä, koska en muutakaan virkistävää juomaa keksi sekä siitä syystä, että siideri on niin namia. Vesilasillinen ajaisi periaatteessa saman asian, mutta ei vesi maistu yhtä hyvältä. Tavasta on sitäpaitsi vaikea päästä irti, enkä näe mitään syytäkään - paitsi jos haluan säästää tai laihduttaa.

En tosin tiedä, mitä siideripullo maksaa, mutta oletetaan, että se maksaisi 2 euroa ja edelleen oletetetaan, että tähän asti minä olen – tai sinä olet – juonut joka ilta pullon (en ole, koska joinain iltoina olen juonut useamman ja hyvin usein en ollenkaan, mutta tasapainotetaan tämä ero keskimääräisellä luvulla 1 plo/ ilta).

Säästö: 365 €

Kakkosvinkki

Kampaajalla käynnissä voi toki säästää helposti, jos ei välitä, vaikka näyttäisi “petolinnun perseeltä” niin kuin hyvä ystäväni tapaa sanoa. Jos taas haluaa näyttää paremmalta, täytyy löytää optimimäärä kampaajapalveluita. Vinkkini on, että leikkauttaa tukkansa aina hiukan lyhyemmäksi kuin oikeastaan haluaisi. “Liian” lyhyenä tukka ei yleensä pysy kuin viikon, korkeintaan kaksi. Tällä tavalla saa pitkitettyä kampaamokäyntien väliä ehkä parilla viikolla.

Samaan vinkkiin on ikävä kyllä pakko yhdistää myös hiusvärin manipulointi. Siinä vaiheessa kun väripigmenttiä sisältävä hoitoaine ei enää riitä pitämään sävyä kirkkaana, on pakko mennä kampaajalle. Tukan pituus taas ei vielä edellyttäisi uutta käyntiä. Itse värjääminen ei käy, koska jos käyttää kotiaineita, raidat joudutaan seuraavalla kampaajakäynnillä valkaisemaan, mikä on myös kallista. Yksi mahdollisuus on värjätä tukasta vain reunat. Levität siis värin vain siihen hiusten osaan, joka kehystää kasvoja ja niskaa, mutta et koske raitoihin. Tällä konstilla väri näyttää kirkkaalta varmasti vielä pari viikkoa – eli pääset samaan kestoon kuin tukan leikkuuttamisella “liian lyhyeksi”.

Jos henkilö käy normaalisti kampaajalla 6 viikon välein, jolloin leikkauttaa ja monivärjäyttää tukkansa, säästötavalla tarvitsee käydä vain 8 viikon välein.

Säästö: 152 €

Kolmosvinkki

Kosmetologilla – kun on muutenkin herkässä tilassa – tulee helposti ostaneeksi kaikenlaisia kauneustuotteita. Päätä jo etukäteen, ettet osta mitään. Kun on tehnyt päätöksen etukäteen, ei tositilanteen tullen tarvitse käyttää aivoja ajattelemiseen ollenkaan, sanoo vain ennalta opetellut sanat: "En tarvitse, kiitos." Eipä joudu helposti kiusaukseen, vaikka pää olisikin kasvohieronnan ja pergamotte-höyryjen pehmentämä.

Jos taas kuulut niihin ihmisiin, jotka ostavat yleensäkin paljon kosmetiikkaa ja jotka arvostavat kosmetologin täsmämarkkinointia (kuten minä), sinulle on lievennetty versio tästä vinkistä. Päätä etukäteen yksi tuote, jota tarvitset. Jos kosmetologi markkinoi sinulle juuri sitä tuotetta – bingo! – ostat, mutta jos ei – tough luck – et osta mitään muutakaan.

Säästö: Jos henkilö käy kosmetologilla 1 krt / 2 kk henkilön ostotottumuksista riippuen 100-300 €

2 Comments:

Blogger kiltti ihminen said...

Ihan kiva juttu mutta mä en voi noista hyödyntää yhtäkään, joten tein omat. ;)

Terveisin
Arvaat varmaan...

25 tammikuuta, 2005 23:21  
Blogger Kookos said...

Ööh... Ei valkene... "Rakas kiistakumppani"?

Tunnen moniakin kilttejä ihmisiä... Mutta itse taidan olla sekä tuhma että paha ;-)

26 tammikuuta, 2005 09:10  

Lähetä kommentti

<< Home