keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2005

Ihmeiden kauppareissu

Huh. Tiedoksi ystävilleni, jotka ehkä ehtivät jo huolestua, että eilinen ahdistus helpottikin yllättävän pikaisesti, ja tänään elomme on ollut taas harmonista.

Kauppareissulla ihailin poikani kykyä riemastua, ihastua, hämmästyä, ilahtua ja näyttää tunteensa valloittavalla tavalla. Jokaista koiraa tervehditään (tosin kera äidin varoitusten: ”Anna kulta hauvojen lenkkeillä rauhassa”), jokainen kaivinkone tarkastetaan, jokaista ruohonleikkuria seuraillaan.

Vastapäisen talon remontti, jonka kohdetta emme tiedä, mutta joka on tuonut katse-etäisyydelle runsaasti remonttivälineistöä, nostureita, lavoja ja ronskeja työmiehiä, kiinnostaa poikaani siinä määrin, että tänään kaksitoistatuumaisen alle meinasi jäädä mummo kera kävelysauvojensa. Poika käsittelee pyöräänsä todella hienosti, mutta vielä opeteltavaa riittää ympäristön havainnoinnissa.

Matkalla kauppaan kaivetaan myös maata ja tänään saimme hetken verran ihailla kaivinkonetta toiminnassa. Bonuksena kaivuri oli paikallaan vielä paluumatkallakin. "Ooooo, on te kaivuli tiellä vielä! Kato äiti! Kaivuli on vielä tiellä! Minä huomatin!" Voi sitä huutomerkkien määrää.

Kaupasta ostettiin saippuakuplapurkki. Olemme ostaneet niitä monta monta monta ja jokaikinen kerta poika ehtii puhallella vain muutaman kuplan ja sitten purkista lorahtavat nesteet maahan. Tällä kertaa olin fiksumpi, pidin purkin omassa kädessäni ja annoin pojan kastella kuplatikkuansa siinä. Fiksu toden totta - aina siihen hetkeen saakka kunnes jostain mystisestä syystä annoin purkin hänen käteensä hetkeksi. Poika kumartui katsomaan kuplaa maassa ja – loiskis! Se niistä kuplista taas.

Kuplista ehtivät saada meidän lisäksemme hupia monet ohikulkijat, joita hymyilytti pojan riemu. On yllättävää, kuinka paljon positiivisuutta vauhdikas ja iloinen lapsi kylvää ympärilleen. Hämmästyttävää kyllä, myös kiukkuiset lapset saavat usein hyväntuulista kommentointia osakseen. Ilmeisesti kommentit on tarkoitettu kärsivien vanhempien lohdutukseksi.

Kotimatkalla kohtasimme vielä kaksi ruohonleikkuria. Siis ymmärrättehän varmasti: KAKSI! Yksi leikkuri on hieno juttu, mutta että kaksi – siinä ei meinaa kolmevuotias pysyä housuissaan.

Koska kauppareissumme sujui niin mallikkaasti, palkitsin pojan vielä annoksella pihamaaulkoilua kera hiekkalaatikkolelujen. Oi onnea, oi harmonista eloa!

7 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tiedoksi kaikille uusavuttomille äideille: niitä kuplia saa lisää ihan fairysta ja vedestä. Ei tarvi ostaa joka kerta uutta purkkia.

30 kesäkuuta, 2005 09:23  
Blogger kiltti ihminen said...

"Lapsen ilo maksaa yhden saippuakuplan" - se on jostain runosta ja aikas totta. Meillä samat touhut, paitsi lapsi heitti tyhjentyneen purkin puistossa roskikseen vaikka äiti olisi sen kotona täyttänyt uudelleen.

30 kesäkuuta, 2005 13:47  
Anonymous Anonyymi said...

JOo, tosiaan nimenomaan vihreästä fairysta saa uusia kuplia ja ilo on aivan yhtä taattu kuin niissä ostoliemissäkin ;)
KAnnattaa laittaa vaan sitä fairya reilusti ja sitten vettä. Ja eikun puhaltelemaan hienoja kuplia :)

30 kesäkuuta, 2005 15:10  
Anonymous Anonyymi said...

ei tuu niin hyviä pelkästä vedestä ja fairysta, mutta Hesarissa oli lokakuussa ohje, jossa mukaan sotkettiin sokeria ja vähän liisterijauhetta, niin johan tulee hyviä ja halvalla! Hesarista kannattaa kysellä tai vihreästä liitosta, oli meinaan otsikolla vihreiden vaalikuplat... täällä maalla ei ohjetta ole mukana, enkä ehkä muista postittaa myöhemminkään...

30 kesäkuuta, 2005 15:12  
Anonymous Anonyymi said...

Kalkkis kysyy: ai saaks niitä purkkeja nykyään niin että niissä on litkut valmiina :D ?

terkuin mipi

01 heinäkuuta, 2005 00:32  
Blogger Kookos said...

Minä en saa astianpesuaineesta ja vedestä kuplia aikaiseksi. Tunnen kyllä tuon vanhan ohjeen, mutta ei se nykyään enää toimi?!?

Päätinkin kauppareissulla surffata webistä esiin sen reseptin, jossa mainittiin se lisäainesosa, jolla saa kuplista vahvoja. Tuo sokeri ja liisteri ei kyllä ollut se joskus kuulemani...

Lisävinkkejä:

1. Rautalangasta voi kuulema tehdä sellaisen ison renkaan ja kun sen kastelee (sellaiseen stydimpään) saippuakupla-aineeseen, sillä saa valtavan kokoisia kuplia.

2. Ämpärilliseen saippuakuplaliuosta voi kastella myös esim. sulkapallomailan ja kun sen suhauttaa ilman läpi, tulee ziljoona palloa yhtäaikaa!

(En ole testannut näistä kumpaakaan, koska me olemme todellakin uusavuttomasti ostaneet vaan aina niitä kaupan litkuja. Jos testaatte, kertokaa, toimiko!)

03 heinäkuuta, 2005 19:57  
Anonymous Anonyymi said...

tässä ohje:

1l vettä
12,5 g tapettiliisteriä
50 g sokeria
0,7 dl fairya

1. Lämmitä vesi ja liuota siihen sokeri.
2. Lisää muut aineet ja sekoita.

04 heinäkuuta, 2005 07:48  

Lähetä kommentti

<< Home