keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2005

Kesätyöpaikka

Kookos on niin mahdottoman kiireinen, ettei ehdi enää edes lentokoneessa kirjoittaa, puhumattakaan että ehtisi nukahtaa.

Tänään aloitin "uudessa työpaikassa" - onpas jännittävää! Selvennykseksi sanottakoon, että pysyn samassa firmassa, istun samalla paikalla, kollegat pysyvät kutakuinkin samoina, vastuistakin osa siirtynee mukanani. Samat edut säilyvät, lomapäivät vien mukanani. Esimies vaihtuu, palkka nousee ja saan sentään uuden puhelimen ja tietokoneen.

Tukkani on muuten ihan erivärinen, joten maiseman väen mielestä olen kuin ihan uusi työntekijä. Ennen tukkani oli tumma kera tummanpunaisen raidan, nyt vaaleanpunertavan ruskea kera vaaleiden ja kultaisten raitojen. Tuntuu ihan omalta tämäkin. Värinvaihto tuli sopivasti; vähän kuin siirtymäriittinä vuodenajasta toiseen ja positiosta toiseen, vaihdoin väriä kuin metsäneläimet konsanaan.

Viime yönä näin unta, jossa hain kesätyöpaikkaa. Samaan paikkaan hakivat entiset koulukaverini. Matematiikasta ja biologiasta innostuneet pojat saivat paikkoja, muilla aloilla ansioituneet tytöt eivät. Jossain vaiheessa unta tajusin, etten edes halunnut sitä kesätyöpaikkaa - päätin kirjoittaa ja tarjota juttuja lehtiin kesäloman aikana. Unen viimeinen ajatus oli: Minullahan on jo työpaikka ja palkallinen loma. Ehkä kuitenkin lomailen kesälomani ajan.