perjantaina, maaliskuuta 09, 2007

Kun Lenita antoi Vanhasen kuulla kunniansa

Feministi-ystäväni Kaisa bloggaa maanantaisesta Voimala-ohjelmasta, josta minäkin näin viimeisen puolituntisen.

Olen oikeastaan ihan samaa mieltä Kaisan kanssa, joten turha kai minun on asiasta mitään kirjoittaa.

Ehkä sen verran vain, että koin elähdyttävän fiiliksen, koska löysin Lenita Airiston avulla Susan Kuronen –jupakkaan edes yhden mielenkiintoisen näkökulman. Minä kun en jaksa lukea iltapäivälehtiä enkä oikein naistenlehtiäkään puhumattakaan pelkille juoruille omistetuista lehdistä, olen saanut pääministerimme naisseikkailuista sekä Susan Kurosen persoonasta vain atomistisia tiedonpaloja enkä varmaan tunne edes kaikkia faktoja enkä ainakaan koko spekulaation kirjoa. Sen perusteella mitä olen kuullut, en ole intoutunut etsimään lisää tietoa aiheesta ja olen muodostanut mielipiteeni virran mukana.

Lenita sanoi, että Kurosen tapauksessa nolointa on se, että mies ylemmästä luokasta etsii seuraa köyhästä yksinhuoltajasta ja tarpeensa tyydytettyään hylkää hänet. Mitä se kertoo miehestä?

Nyt kun asiaa ajattelee, juuri noinhan tapaus pitäisikin nähdä. En voi käsittää, että media on pyöritellyt asian sillä tavalla, että se olisikin Kuronen, jonka pitäisi hävetä – siis siksi, että hän on julkisuudenkipeä, hieman opportunistisen kiero, katkera petetty nainen. Ja asiaa on kautta maharöllykkäni pyöritelty siinä määrin, että minäkin olen mennyt siihen kritiikittömästi mukaan! Aika noloa sekin.

Lenita on kyllä ihmemimmi. Hänellä on sana hallussaan ja sanan säilä heiluukin kyllä viuhuen. Kainomman päätä pyörryttää.

Tunnisteet: , ,

3 Comments:

Anonymous Maarit said...

Toisenlaista näkökulmaa tarjoaa myös Jari Lindholm blogissaan (http://jarilindholm.com/2007/02/24/voihan-vitalis-eli-lottovoittaja-susan-ja-euroopan-presidentti/).

Lindholm on lukenut kirjan toisin kuin ne, jotka iltapäivälehtien pyynnöstä joutuivat kommentoimaan sitä yksittäisen tekstinäytteen perusteella.

09 maaliskuuta, 2007 17:40  
Anonymous Anonyymi said...

Hei!

Hyvä kommentti Lenitalta, tosin en nähnyt vahinko kýllä viime kertaista voimalaa.

Olen kyllä silti edelleen sitä mieltä, että kyllä tuo suhde on MOLEMPIEN puolelta keitetty kasaan. On suorastaan häpeämätöntä, että Vanhanen lähti noin pikaiseen suhteeseen yksinhuoltajan kanssa ja keveysti hänet voi jättää. Mitä sekin kertoo pääministerin todellisesta suhtautumisesta lapsiin koska tuollainen käytös kyllä vaikuttaa Kurosen lapsiin negatiivisisesti.

Ja kylläpä kai Kurosellakin on omat ongelmansa olleet. Ehkä liian hätäiset johtopäätökset, liian kova yksinäisyys takana ja siitä syystä rakkaus Suomen päämiehen kanssa vastustamaton tilanne. Josta ei malta luopua. Niin, vähän enemmän itsearvoa voisi tietysti tuostakin suunnasta naisella olla, minun mielestäni.

Mutta yksityiskohtiahan en tiedä, enkä Kurosnaljailuun ole itse missään vaiheessa sortunut, josta olen tyytyväinen itseeni.

10 maaliskuuta, 2007 15:52  
Anonymous Anonyymi said...

Kulunut aihe, mutta come on girls, kuka itseään kunnioittava feministi voi sysätä miehen vastuulle sen, että hän alkaa seurustella " väärästä " yhteiskuntaluokasta olevan naisen kanssa? Tsiisus, mitä paskaa! Ei ihme, että kommentin esittäjä on old lady Lenita.

Mitä vuotta hän oikein elää? Mikä väärä yhteiskuntaluokka? Pitääkö rahan löytää rahan luokse? Onko tuloeroilla väliä jo parisuhteen muodostuksessakin? Ja tuohan on jo suorastaan sosiaalipornoa, ettei Matti Vanhanen voi erota suhteesta, jossa nainen on köyhä yh ja että Vanhasella on vastuu kokonaisuudessaan siitäkin, että ylipäänsä ryhtyi ko. suhteeseen!

Pöyristyttävä mielipide!

Tuo mielipide loukkaa minua naisena ja feministina. Se on niin vähättelevä ja naista aliarvioiva kuin olla voi! Niinkuin nainen ei olisi kykenevä päättämään millaiseen suhteeseen ryhtyy, niinkuin nainen ei olisi kykenevä kantamaan (mahdollisia) seurauksia suhteen päättymisestä.

Suhde on kahden kauppa, vastuu on molemmilla. Se, että vastuu olisi tässä tapauksessa jotenkin enemmän miehellä, on naurettavaa.

Ja nämä kommentit täysin ottamatta kantaa itse Susan Kurosen tai Matti Vanhasen persoonaan tai heidän tapaansa käsitellä suhdettaan julkisuudessa.

27 maaliskuuta, 2007 11:10  

Lähetä kommentti

<< Home