lauantaina, huhtikuuta 30, 2005

Wappu-polkka

Seuraa viikon haircut-osuus eli asiatonta, julkaisukelvotonta, ketään kiinnostamatonta lätinää oululaisen keskiluokkaisen perheen vappuvalmisteluista.

Huomenna menemme piknikille Linnasaareen. Toistan: menemme piknikille Linnasaareen. Ei: Menemme jos sää sallii. Eikä: Jos meitä huvittaa, pakkaamme piknik-korin. Meidän perhe on piknikkeilijöiden kovaa ydintä. Vappuna mennään piknikille, prkl, vaikka räntää tulisi vaakasuoraan.

Tämä ei sitäpaitsi ole mikä tahansa piknik. Tätä on suunniteltu tasan vuoden verran. Minä ja hyvä ystäväni olemme ensin kahdestaan tehneet suunnitelman ja laatineet kutsulistan. Yksi ilta on jaettu tehtäviä ja pohdittu ruokalistaa. Tänään käytiin harjoittelemassa telttakatoksen pystytystä. On kuiskuteltu niistä, jotka ovat kieltäytyneet kutsusta. On stressattu ensin liian laimeaa osanottoa, sitten liian innokasta.

Me emme koskaan syö tai juo kertakäyttöastioista, otan puistoon aina mukaan posliinit ja sopivat lasit kaikille juomille. Huomenna siis pakkaan (ne halvemmat) kuohuviinilasit, muuten perusastiastoa. En ole vielä päättänyt kehtaanko tarjoilla munkit ja lihapullat muovirasioista, vai pitäisikö niille olla tarjoilukulhot. En osaa päättää otanko mukaan pöytäliinoja. Pöytäliina luo tietysti aina huoliteltua tunnelmaa, mutta mitä jos on “tuulenpäivä” (niin kuin Nalle Puhissa, jossa Puh joutui pitämään Nasua kaulaliinasta kiinni, kun tuuli meinasi viedä Nasun mennessään)? Näytämmekö naurettavilta kuohuviineinemme, kun yritämme pitää samalla kiinni pöytäliinan kulmista?

Ruokalistalla on tietääkseni ainakin niitä jo mainittuja paistamiani kreikkalaisia lihapullia, falafel-kasvispyöryköitä, itämaisia filonyyttejä, pikkunakkeja, salaattia, patonkia ja levitettä, banaanimunkkeja meiltä ja pastasalaattia ja tomaatti-mozzarellapiirakkaa ystäviltämme. Lopun porukan tuomisista en tiedä. Kuohuviini virtaa iloisesti, sikäli mikäli kukaan ei ole raskaana (tietääkseni yksi on – näitä ei ikävä kyllä tässä ikäluokassa voi välttää, vaikka se on harmillista).

Huomisen aamun haaste on tarpeeksi varhainen ylösnousu ja ripeän, mutta huolettomanoloisen toimintavireen ylläpito. Pitää muistaa laittaa lämmintä päälle, mutta kerroksittain, että pystyy vähentämään, jos aurinko yllättää.

Pariisiin on muuten luvattu huomiseksi 26 astetta lämmintä, joten ei ihme, että eräät eivät viitsineet vaivautua... Muistelen lämmöllä ihanaa polttaripiknikkiä Pariisissa muutamaa viikkoa vaille vuosi sitten.

8 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

voi yök näitä sun juttuja. kyllä se oma erinomaisuus tuntuu olevan NIIN kiven alla, että sitä pitää hakea jopa piknik hienosteluilla. Kuka täysjärkinen rahaa yhtään minkään hintaisia skumppalaseja puistoon telttakatos harjoitteluista puhumattakaan. ja ruokalista. Huomasivatko nyt varmasti KAIKKi, että tämä perhe EI syö nakkeja ja lihapullia muun kansan tavoin, vaan on tässäkin erinomaisempi. YÖK!

01 toukokuuta, 2005 16:50  
Blogger Kookos said...

Voi pientä... Älä lue, jos tulee kademieli. Tämä on minun lifestyle-blogi.

Aika moni näemmä laittoi tänä vuonna telttakatoksen Oulussakin pystyyn, joten emme (harmi kyllä) erottuneet kovinkaan.

Se, ettemme käytä kertakäyttöastioita, on ensisijaisesti ekovalinta, toissijaisesti lifestyle-valinta. Sitäpaitsi lasiset kuohuviinilasit eivät mene niin helposti rikki kuin muoviset.

Paljon oli kuitenkin viilaamisen varaa, mutta kehitymme vuosi vuodelta tässä jalossa taidossa. Ensi vuodeksi on hankittava ainakin tukevammat kalusteet sekä musiikkia (toivottavasti live-, mutta jos ei, niin sitten stereoista Aulikki Oksasta, Figaron häitä tms.)

01 toukokuuta, 2005 20:29  
Blogger Hiipinä said...

Mä en juuri piknikkeile ainakaan Kaivarissa vappuna ja ainakaan räntäsateessa, mutta kyllä meilläkin syödään fetalihapullia ja nakeista valkkaan laadullisesti korkealaatuisimmat (Helsingin makkaratehdas, jos ketä kiinnostaa).

Haluaisin tietää, mitä ihmeen "erinomaista" näissä valinnoissa muka on:-O

02 toukokuuta, 2005 11:55  
Anonymous Anonyymi said...

Pariisissa oli todellakin 26 astetta lämmintä -- ja aurinko paistoi! Mieletön sää. Varmaan elämäni lämpimin vappu. Meidän pique-niquella Eiffelin juurella nautittiin patonkia, juustoa, fetasalaattia, mansikoita ja kympin (!!) shamppanjaa. Kivaa oli, mutta kivaa olisi ollut myös päästä mukaan teidän mahtipiknikille! Ehkä ensi vuonna siellä... tai täällä..?

02 toukokuuta, 2005 12:40  
Blogger Kookos said...

Hiipinä: Joo mäkään en kertakaikkiaan ymmärrä. Me rakastamme piknikillä käymistä ja tottahan se on, olemme jalostaneet siitä oman taidemuotonsa. Pidän todellakin itseäni professionaalina piknik-ihmisenä, mutta valinnat lähtevät kyllä ennemminkin herkkusuisuudesta, mukavuudenhalusta, kerrostaloasukin valtaisasta ulkoilmasyömishimosta, ekologisuudesta jne. jne. Meidän koko ystäväpiiri harrastaa ihan samanlaista, joten en minäkään siinä mitään ihmeellistä näe.

Mutta sitten tämä Anonymous Pariisista: Menitte sitten Eiffelin juurelle kera mansikoiden ja sampanjan... Voitais muuten totta tosiaan tulla teille ensi vappuna ellei meistä tule niin jämähtänyttä omakotiasujaimistoa, että pidämme piknikin omalla pihalla ensi vuonna ;-) (Hädin tuskin kehtaan toivoa teitä vieraaksi lihapullille ja nakeille :D :D :D)

02 toukokuuta, 2005 15:14  
Anonymous Anonyymi said...

Wau. Teillä oli ilmeisen kiva tai ainakin maukas pique-nique koleassa Oulussa. Luullakseni olisin viihtynyt mukana, jos niin pohjoisessa asuisin. Kaivarissakin oli paljon väkeä, vaikka minä luopio, lakistani huolimatta, päätin pysytellä lasten kanssa sisätiloissa suuren puiston houkutuksia vastustaen. Ja juu, ruokalajit kuullostivat loistavilta. Meillä syötiin quesadilloja ja seesamiparsaa (tämän reseptin sinä muuten haluat!), salaatteja, valkosipuliperunoita ja lammasta. Tungstène.

02 toukokuuta, 2005 21:09  
Blogger Kookos said...

Seesamiparsa kuulostaa houkuttelevalta! Anna tulla vaan reseptiä, joko tänne kommenttilootaan tai sähköpostiin. Sullahan taitaa olla Se Varsinainen osoitekin, eikös juu?

Tervetuloa muuten meidän superpiknikille Ouluun vaikkapa ensi vuonna. Se on lapsiystävällinen piknik, lapsimäärä lisääntyy vuosi vuodelta ;-) Ensi vuonna tarjolla samanikäistä seuraa ainakin 3-, 2- ja alle 1-vuotiaille - puhumattakaan tietysti kolkyt ja risat -poppoosta :D :D :D

09 toukokuuta, 2005 08:46  
Blogger Kookos said...

Ai niin Tungstene, paitsi jos me mennäänkin ensi vuonna Pariisiin vappuna... (ks. edellinen kommenttini)...

09 toukokuuta, 2005 08:48  

Lähetä kommentti

<< Home