keskiviikkona, toukokuuta 04, 2005

Baby steps

Aina kannattaa valittaa!

Päivähoitokeskustelua

Muistatteko ruikutukseni siitä, ettei perhepäivähoitolasten vanhemmille ole tarjolla mitään vaikutusmahdollisuuskanavia? Eikä edes mahdollisuutta keskustella mieltä askarruttavista asioista?

Asia tuli sangen vahvasti esiin taannoisessa vanhempainillassa – ja nyt jo se on poikinut hedelmää! Viikon päästä maanantaina meillä on epävirallisen virallinen keskustelutilaisuus, jota moderoimaan tulee oman alueemme päivähoidonohjaaja ja kiertävä erityislastentarhanopettaja. Arvatkaa kuka menee!

Vanhemmuuden kustannusten jakautuminen

Olen lietsonut itseni vahvaan euforiaan sen suhteen, että vanhemmuuden kustannusten oikeudenmukaisemmasta jaosta on Suomessakin syntymässä vakavaa keskustelua ja sitä myötä vahva tilaus muutokselle. Vihreät sen aloittivat, vihreät nuoret pistivät asiaan vauhtia ja eilisen Helsingin Sanomien mielipidepalstalla kokoomuksen Helsingin valtuutettu Hanna-Leena Hemming nostaa esiin saman aiheen. (Hemming tosin varoo suututtamasta miesvaltaista teollisuutta ja toivoo, että kulut kustannettaisiin verorahoilla, ei yrityksen varoilla. Kyllä on kova osa riistokapitalistipuolueen naisella – tässäkään asiassa ei voi heittäytyä hyvä asian puolesta siskojen kanssa samaa taistoon!)

Kyllä kehitys kehittyy. Baby steps, baby steps (sitaatti entiseltä [nais]suurpomoltamme).

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Miten ne kulut jaettaisiin yrityksen varoilla?

Mun mielestä verojen ja sotu-maksujen kaltainen maksu, jota jokainen työnantaja maksaisi esim. 0,5% kaikista palkkasummista "vanhemmuusrahastoon" olisi paras vaihtoehto rahan keräämiseen.

Hankalimmin ratkaistavaksi ongelmaksi luultavasti kuitenkin muodostuisi se että miten niitä rahoja sieltä rahastosta sit jaettaisiin.

Mitä mieltä sinä olet Kookos, minkä mukaan ne jaettaisiin?

t.EA

04 toukokuuta, 2005 14:42  
Blogger Kookos said...

Heippa,

kaipa ne ihan samaan tapaan jaettaisiin kuin tähänkin asti.

05 toukokuuta, 2005 22:35  

Lähetä kommentti

<< Home